Vendég tájékoztató A-Z-ig

Kedves Vendégeink!

Mi nem csak az itt tartózkodásuk ideje alatt igyekszünk a legjobbat nyújtani, hanem már a weboldalunkra való látogatásunk pillanatától. Folyamatosan frissülő havonta megújuló akciókkal és kedvezményes lehetőségekkel tesszük még inkább vonzóvá a választást. Annak érdekében, hogy kellemesen érezzék magukat nálunk a Pálma Panzióban az érkezésük alkalmával kellő információt biztosítunk a recepción, valamint itt az oldalon is megpróbálunk néhány hasznos tudnivalót a figyelmükbe ajánlani. Ha az oldalunkon nem találja meg azt amire kíváncsi, keressen minket bizalommal a Foglalás / Ajánlatkérés menüpontban található kapcsolati lapunkon, ahol a nap 24 órájában leírhatja, és eljuttathatja hozzánk kérdéseit. Megkeresésükre mihamarabb igyekszünk válaszolni.

Szobafoglalás:

Szobafoglalási igényét elküldheti részünkre a felső menü sorban található Foglalás / Ajánlatkérés menüpontban található komplex űrlap segítségével, mely lépésről lépésre végig vezeti a szükséges adatok megadásában.

Ez mellett másokkal ellentétben minket telefonon is bátran kereshet a +36 82 222 068 telefonszámon, ahol munkaidőben vagyunk elérhetőek. Ez mellett természetesen továbbra is elérhetőek vagyunk a recepcio@palampanzio.hu email címen is.

A szobafoglalás csak az írásos visszaigazolásunk, és a hivatalos adatbekérő VIZA rendszer által együttesen kiküldött email után tekinthető véglegesnek, és sikeresnek.

Kisállatot térítés ellenében tudunk fogadni melynek díja: 4 000 Ft / éj, ez mellett fontos, hogy felügyelet nélkül a kisállat nem tartózkodhat az épületben, a szobába nem lehet bezárni. A városban egyedüli szálláshelyként a kisállat felügyeletét is tudjuk vállalni melynek díja napi 10 000 Ft.

A helyi idegenforgalmi adó 2022-ben 400 Ft / fő / éj, melyet a Kaposvár Város Önkormányzatának köteles fizetni az a 18. életévét betöltött magánszemély, aki nem állandó lakosként az önkormányzat illetékességi területén legalább egy vendégéjszakát eltölt. Részletes információ az Önkormányzat tájékoztatójában olvasható: https://kph.kaposvar.hu/data/onkorm/iranytu/download/ado_idegen.pdf

Idegenforgalmi adó mentséggel kapcsolatos kérdéseikre a Kaposvár Város Önkormányzata összeállított egy példákkal szemléltetett tájékoztató anyagok, amiből kiolvasható, hogy milyen esetekben, és milyen feltételekkel tudunk mentességet biztosítani: https://kph.kaposvar.hu/data/onkorm/iranytu/download/ado_idegenert.pdf

Lemondási feltételek:

Lemondási feltételeket a weboldalunkon eljuttatott foglalások esetében nem határozunk meg (azaz lemondás esetén pénzvisszafizetést, kárpótlást, bármi egyebet nem biztosítunk) azonban szobafoglalásra csak előzetes díjfizetés ellenében biztosítunk lehetőséget. A foglalási igényének az elküldése utáni egyeztetés alkalmával bekért számlázási adatokra elektronikus számlát állítunk ki melyet átutalással, vagy online bankkártyával is ki tudnak fizetni. A már rögzített foglalásokat utólag módosítani nem áll módunkban se egyéni, se csoportos foglalások esetében. Ez alól kivételt a helyi idegenforgalmi adó jelenti, melyet a valójában nem megérkező személyek után termesztésen nem kell fizetni.

A szállásfoglalás nem játék, tisztában vagyunk vele, hogy sokan visszaélnek ezzel a lehetőséggel, és szándékosan kárt próbálnak okozni, emiatt kényszerültünk ezen szigorú szabályok bevezetésére. Ha valami nem érhető kérjük egyeztessen velünk telefonon segítünk a feltételek megértésében.

Érkezés / Távozás:

Lehetséges Bejelentkezési időpont ( Check in ): 15:00-tól – 20:00-ig, kérjük 18:00 óra utáni érkezésüket előzetesen jelezzék.

Lehetséges Kijelentkezési időpont ( Check out ): 11:00-ig, későbbi kijelentkezési szándékukat kérjük előző napon jelezzék.

Korábbi bejelentkezésre / érkezésre foglaltságunk függvényében van lehetőség, mely esetében a lefoglalt szoba napi szobaárának az 50%-át számítjuk fel. Korábbi érkezésre előzetes egyeztetés esetében van csak mód, kérjük telefonon egyeztessenek az elérhetőségről.

Szintén a foglalásunk függvényében lehetőséget biztosítunk a későbbi elutazásra is legkésőbb 15:00 óráig, mely esetben a lefoglalt szoba napi szobaárának az 50%-át számítjuk fel. Későbbi elutazási szándékukat kérjük előző napon a recepción vagy telefonon szíveskedjenek jelezni. 15:00 utáni távozás esetében +1 éjszaka díja kerül felszámításra.

Elfogadott fizetőeszközök:

MasterCard, VISA, Apple Pay, és a Google Pay fizetés is elérhető POS terminálunkon. Utóbbi két opcióval gyakorlatilag bármilyen akár AMEX kártyával történő fizetés is lehetséges.

OTP, MKB, és K&H Bank általi Szép kártyás fizetés is elérhető POS terminálunkon mindhárom szolgáltató esetében mindegyik zseb felhasználható a szállásdíj kifizetésére.

Az idegenforgalmi adó összegének kifizetése kizárólag készpénzben lehetséges.

Internet hozzáférés:

Vendégeink részére vezeték nélküli Biztonságos 2,4 és 5 GHz Enterprise WiFi internet elérést biztosítunk 500 Mbps sebességgel. A csatlakozáshoz szükséges kódot a szobákban elhelyezett tájékoztató füzetben találják meg. Azonnal beolvasható QR kód formájában is, valamint a recepción is feltüntetésre kerül.

Dohányzás:

A nemdohányzók védelméről szóló törvény (Nvt.) módosítása 2012. január 1-jén lépett hatályba. Ezt követte a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló törvény, ami a dohánytermék árusító helyek számának drasztikus csökkentésével és így többek között a 18 év alattiak hozzáférésének ellenőrizhetőbb korlátozásával Magyarországot példává tette a világ számára. Az Egészségügyi Világszervezet a dohányzás visszaszorítása és a nemdohányzók védelme érdekében végzett munkájáért Orbán Viktor miniszterelnököt 2013-ban díjjal tüntette ki, kifejezve ezzel is, hogy a magyar szabályozás megfelel a WHO Dohányzás-ellenőrzési Keretegyezményének (FOTO) és a vonatkozó irányelveknek, valamint az uniós szabályozásoknak egyaránt. Mindemellett 2011 óta, a kormányzati intézkedések nyomán nagy lendületet kapott a dohányzásról való leszokás támogatásának ügye is, amely szintén kulcstevékenység – az FOTO alapján is – a dohányzás visszaszorításában és a dohányzással kapcsolatos ártalmak csökkentésében egyaránt. Forrás: https://fokuszpont.dohanyzasvisszaszoritasa.hu/sites/default/files/dohanyzas_visszaszoritasa_2016_dohanyzas_fokuszpont.pdf

Őszintén sajnáljuk, hogy a dohányosokat egyre jobban visszaszorító intézkedések kiemelt szereplője a kormány döntései alapján kérjük, hogy a szobákban és a Pálma Panzió közösségi, egyéb területein mellőzni szíveskedjenek a dohányzást. A törvényi előírásoknak megfelelően a Pálma Panzió teljes területén tilos a dohányzás. A törvény által biztosított kijelöl dohányzó helyet természetesen biztosítjuk vendégeink részére. Kérjük csak itt hódoljanak szenvedélyüknek, legyenek tekintettel másokra, és tartsák be a törvényi előírásokat. Mivel ennek elmulasztása esetén a szálláshely szolgáltatás azonnali megszűnését, és 200€ összegű kártérítést von maga után. Tűz keletkezésének esetében teljes anyagi, és büntetőjogi felelősség terheli a tüzet okozó felelős személyt.

Parkolás:

Tudjuk, hogy a városban nagyon sok szálláshely nem biztosít parkolóhelyet, vagy csak az utcán fizetős parkoló formájában.

Nálunk ilyenre nem kell felkészülnie! Minden hozzánk érkező vendég részére kamerákkal felszerelt belső udvari zárt parkolót biztosítunk. Parkolónk legfeljebb behajtott tükrökkel legfeljebb 1,8 méter széles, és 2,4 méter magas személyautók fogadására alkalmas.

Nem kell aggódnia, Kaposvár legbiztonságosabb területe a Széchenyi tér (hivatalos rendőrségi adat), így akár az utcán is leparkolhatja autóját. Az utcai parkolás díjköteles 8:00 – 18:00 óra között. Részletes a parkolással kapcsolatos információt a Nemzeti Mobilfizetési Zrt., weboldalán talál, ahol az SMS számok is szerepelnek szolgáltatói bontásban is: https://nmzrt.hu/szolgaltatasok/parkolas/parkolas.html

A Széchenyi téren a parkoló automaták száma: 8201

Taxirendelés, egyéb szolgáltatók:

Számtalan taxitársaság névjegykártyája megtalálható a Pálma Panzió recepcióján, ahol számtalan egyéb szórólap, és helyi szolgáltatókat felsoroló információs brossúra is fellelhető. Ha ezek mellett mégsem sikerült megtalálni amit keres, segíteni fogunk.

Kiemelten fontos információ:

A Pálma Panzió területén, különösképp az épületen belül okozott károkért vendégeink anyagi felelősséggel tartoznak. Megértésüket köszönjük!

További információkért kérjük lépjen kapcsolatban velünk: recepcio@palmapanzio.hu