Útlemondási – Sztornó utazási biztosítás

Kedves Vendégeink! Szeretnénk felhívni a figyelmüket arra a lehetőségre mely gyakorlatilag a standard utasbiztosításokkal egyszerre jelent meg a nemzetközi és a hazai piacon is, mely nem más mint az útlemondási biztosítás vagy ismertebb nevén sztornó utazási biztosítás.

De mit is jelent ez a valóságban?

Egy biztosítékot, és védelmet Önnek mely esetében ha valami oknál fogva nem tud ellátogatni hozzánk (vagy bármely egyéb belföldi és külföldi szálláshelyre) így egy előre nem látható szálláslemondás esetén, a befizetett foglaló összege alapesetben elvész. Emiatt a saját biztonságuk érdekében javasoljuk, hogy a hagyományos utasbiztosítás mellé egy biztosító társaságnál kössenek útlemondási, sztornó utazási biztosítást. Ez esetben, ha a biztosítási feltételekben szereplő esetek bekövetkezése esetén le kell mondaniuk a foglalást, úgy a biztosító társaság a befizetett összeg erejéig kártalanítani fogja Önöket.

Mi ebben a jó Önnek?

Normál utasbiztosítást nem csak nemzetközi de belföldi utazások esetén is érdemes kötni, hisz számos olyan előre nem látható eset történhet mely esetén a biztosító segítségünkre tud lenni. Az útlemondási biztosítást a legtöbb biztosító az utasbiztosítása mellé ajánlja kiegészítő opcióként azonban nem példa nélküli az önálló opciós sem, igaz az árakat figyelembe véve nem igazán van különbség az önálló útlemondási biztosítás, és az utasbiztosítással egybekötött változat között.

Mennyibe kerül ez Önnek?

Erről kérjük érdeklődjenek személyesen vagy telefonon a biztosító társaságoknál, azonban annyit előzetesen is el tudunk mondani, hogy nagyságrendileg egy 100.000 Ft értékű szállásfoglalás esetében a biztosítási összeg 2.500-4.500 Ft között van. Tehát figyelembe véve azt, hogy a befizetett 100.000 Ft foglalót vagy nevezzük szállásdíjnak, mindösszesen +-3.250 Ft környéki összegen biztosíthatjuk egyértelműen ajánljuk ezt a biztosítási lehetőséget mindenki számára.

Mi várható a jövőben?

Mint ahogy a 2020-as év a COVID-19 kapcsán egyik pillanatról a másikra drasztikus változásokkal indult, és a szobafoglalások valamint az utazások elmaradása olyan mértékű károkat okozott a vendéglátóiparban mely rákényszeríti a későbbiek folyamán mind a szállás adókat mind pedig a szállást keresőket arra, hogy biztosítva legyen mindkét fél érdeke egy előre nem látható helyzet kialakulása során is. Számtalan jel utal arra a nagy nemzetközi szobafoglaló oldalak szigorúbb lemondási feltételei kialakítása kapcsán is. Vagyis elmondható, hogy a szálláshelyek csak biztos foglalásokkal szeretnének a jövőben működni, azonban ezzel együtt a vendég védelme is fontos amit azonban a megfelelő tájékoztatással együtt a szálláshely(ek) kötelessége az, hogy ezekre a biztosítási lehetőségekre felhívják a figyelmét mindenkinek, hisz véleményünk szerint így fair.

Önöket kereshetem ezzel kapcsolatban?

Sajnos ebben mi nem tudunk segíteni, a tájékoztatást saját döntésünk alapján közzétesszük az oldalunkon azonban egy konkrét biztosítót sem tudunk ajánlani, hisz mindenkinek más, és más igényei vannak melyek kezelése egyben a részletes tájékoztatás nem a mi dolgunk hanem a biztosító kötelessége. Az internetes keresőkbe beírva az „útlemondási biztosítás” kifejezést számtalan biztosítótársaság ajánlatát tekinthetik meg, sőt akár online szerződhetnek is velük.

Éljenek a lehetőséggel, és biztosítsák be magukat Önök is, egy előre nem látható eshetőségre, így nem kell a szálláshellyel vitatkozni, hanem a biztosítót kell felkeresni a biztosítási összeg kifizetésével kapcsolatban. Szerintünk ez a legegyszerűbb, és legjobb választás! ;)

További hasznos információk: